Saturday, 11 December 2010

How To Smoke A Brisket-Texas Style (Part 3)

Daging salai yang di mince jadi cebisan... sedap dibuat salad , dibuat sandwich guna roti bun, roti biasa, roti pitta.. dicampur dengan bawang, cili sos, salad, timun dan tomato..sedapp  tak payah pakai mayonnaise...pack sekali makan , sesuai untuk dibawa piknik, bekal kerjamsekolah dan makanan anak anak. Lebih berkhasiat....dari berger. Buat  lebih kan daging dan simpan didalam freezer macam dilakukan oleh mamat didalam video ini. Tak payah makan atau rely sausage selalu..
kalau buat nasi goreng, mi goreng, pasta bolognese, pizza senang saja boleh makan..
takde bbq smoker tak  per, letak je dalam tray pakai oven, mid heat...for  few hours... tapi kalau nak jiimat karan buat sekali untuk sebulan dua punya stok. Jimat tenaga, masa dan stok semanjang ada.
Flavour marinate pakai apa saja.. kalau nak pedas, pakai cili, dsbnya.. tak kisah...kalau nak tekak melayu, kunyit jangan lupa dan cili serta serta garam...buat lah variety tray untuk dibakar didalam oven spt black pepper, cajun, cili boh dan kunyit, kunyit dan halia ketumbar, dan macam macam lagi...